070-3271600 info@architectenburovanvliet.nl

Onze visie

Meedenken over de invulling van ruimten

Als architect vervul je min of meer een maatschappelijk rol. Je denkt mee over de invulling van de (openbare) ruimten in en rond een stedelijk gebied. In de afgelopen jaren heeft ons bureau aan veel wijken en straten een positieve impuls gegeven. Verpauperde winkelstraten kregen weer een ‘boost’ doordat er nieuwbouw werd gerealiseerd. Bedrijventerreinen werden omgetoverd tot woonerven met het landelijke karakter van weleer. We zijn er trots op dat wij bijdragen aan het verfraaien van een stadsgezicht of het behouden van een landelijk karakter bij onze ontwerpopdrachten.

Een ontwerp passend maken in de omgeving

Buitenkant pand Architectenburo van Vliet Wij vinden het belangrijk dat een ontwerp past in zijn omgeving. Vanuit onze filosofie om samen tot een ontwerp te komen, werken wij ook samen met gemeenten en belanghebbenden. Wij denken in oplossingen voor specifieke kwesties, waar alle partijen iets aan hebben. Daarbij staan natuurlijk wel de belangen van onze opdrachtgever altijd voorop.

Het uiteindelijke doel blijft om tot iets moois te komen waar iedereen blij mee is. Dat je iets creëert dat duurzaam bijdraagt aan ieders leefomgeving en ook van toegevoegde waarde is voor de omgeving waar het deel van uitmaakt.

Ondernemen is ook ‘je verantwoordelijkheid nemen’

Ons bureau is gevestigd in een oud kaaspakhuis aan de Vliet, vlakbij de sluisjes van het centrum van Leidschendam. Het is een historisch gebied met veel bedrijvigheid en evenementen. Bedrijven weten ons bureau te vinden voor het aanvragen van vergunningen voor gevelwijzigingen, terrasuitbreidingen, verbouwingen en nieuw te ontwikkelen woningbouwprojecten. Ieder jaar zijn er initiatieven en goede doelen, waar wij als kantoor aan meedoen. Weliswaar kleinschalig maar met een groot hart. Op deze wijze nemen wij onze verantwoordelijkheid om ook iets terug te geven aan de regio waar wij gevestigd zijn en waar wij ons nauw verbonden mee voelen.