070-3271600 info@architectenburovanvliet.nl

Ons team

Voortdurend investeren in kennis en kunde

Sinds 1918 hebben wij ervaring binnen het vakgebied van bouwkunde en architectuur. Ons vak is altijd in ontwikkeling geweest en is dat nog steeds. Nieuwe bouwregelgeving, aangescherpte eisen en nieuwe inzichten hebben in de afgelopen 100 jaar veel invloed gehad op onze manier van werken. Als gevolg van de digitalisering is ons vak nog veelzijdiger geworden.

We werken met een hecht team. Momenteel zijn wij met twee architecten, ca. zes Revit tekenaars/BIM modelleurs, twee projectleiders/ bouwkundig tekenaar, een assistent-ontwerper en een bureaumanager werkzaam.

In ons werk staat de menselijke factor voorop. Niet alleen in het contact met onze klanten, maar ook  in het welzijn van ons personeel. We houden regelmatig een korte ‘koffiebreak’. Zo wordt RSI voorkomen, worden ervaringen uitgewisseld en lopende zaken besproken. En het is natuurlijk ook gezellig!

Even voorstellen

In de laatste jaren is ons team weer versterkt met nieuwe teamleden. Hier stellen we graag ons team aan u voor.

Aangenaam, Jan van Vliet..

Als architect, bied ik je een luisterend oor en een bureau met veel ervaring in huis. Ik schets je graag wat achtergronden, zodat je een beeld hebt van mijn kunde, mijn filosofie en mijn werkwijze. En als dit je aanspreekt, dan ben je van harte welkom voor een kopje koffie of thee en een vrijblijvend gesprek. Lees hier meer: Jan van Vliet - architect | directeur

Architect Jan van Vliet in zijn werkruimte

David Willems – architect | adjunct directeur

Architect David Willems aan het werk achter een bureau David is sinds 1999 als architect werkzaam bij ons bureau en heeft zich gespecialiseerd in de invulling van grotere locaties voor wonen en werken. Hij is afgestudeerd aan de faculteit Bouwkunde aan de TU Delft en houdt zich graag bezig met complexe ruimtelijke en functionele ontwerpvraagstukken. David is van nature nieuwsgierig en leergierig en heeft affiniteit met energiezuinig ontwerpen. Hij is zeer gedreven om projecten zo optimaal mogelijk te realiseren met oog voor het milieu en het welzijn van de toekomstige bewoners. Hij is scherp in zijn observaties en is een sterke zakelijke partner voor projectontwikkelaars en particulieren. Een project ontwerpen, dat perfect past in zijn omgeving en ook nog eens rendabel is, is hem op het lijf geschreven. David vindt dat hij het mooiste vak heeft: ‘Het leukste is om samen met mensen na te denken over het gebruik en de indeling van de ruimte, het ontwerpen van het gebouw en de omgeving. Het vormgeven van deze wensen geeft een bijzondere band, je gaat immers een lang traject in om samen tot iets moois te komen.’

Josefien van Soest - assistent ontwerper / architect

Assistent ontwerper Josefien van Soest Josefien is in 2018 bij ons bureau gekomen als assistent-ontwerper en mag zich gaan inschrijven in het architectenregister als architect. Ze is speciaal voor deze baan naar deze omgeving verhuisd. Na haar studie bouwkunde aan de TU Eindhoven heeft Josefien praktijkervaring opgedaan als projectondersteuner binnen het bouwteam van een grootschalig bouwproject. Ze is sterk in het visualiseren van ontwerpen in 3D impressies en denkt mee met diverse ontwerpen. Altijd op zoek naar oplossingen houdt ze zichzelf voortdurend op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen in het vak. ‘De vraagstukken, die bij elk gebouw uniek zijn, vragen om bijdetijdse kennis en zorgen daarmee altijd voor persoonlijke ontwikkeling’, aldus Josefien. 'Ik vind het leuk om iets te bedenken, te puzzelen en verder te ontwikkelen tijdens het gehele proces van begin tot eind van een gebouwontwerp. Het kader, dat een klant schets met zijn of haar wensen en de context van de locatie vragen voor elk ontwerp een unieke uitwerking. Een goede samenwerking met klanten resulteert elke keer weer in een uniek gebouwontwerp.’ Josefien heeft inmiddels veel ervaring met het coordineren en leiden van grote projecten voor projectontwikkelaars. 

Dicky van Elleswijk – bouwkundig BIM modelleur / coördinator (Revit)

Bouwkundig BIM modelleur en coördinator Dicky van Elleswijk

Dicky is een echte meedenker en is breed inzetbaar. Hij heeft HBO Bouwkunde gestudeerd. Naast zijn werk als bouwkundig BIM modelleur / BIM coördinator heeft hij ook veel affiniteit met ICT. Hij is verantwoordelijk voor het up-to-date houden van de computersystemen binnen ons bureau. Hij is zeer gestructureerd en nauwkeurig en hij vindt het leuk om iets te creëren vanuit niets. Op een bouwplaats ziet hij graag de details terug waar hij het idee voor heeft aangedragen. ‘Ik ben er trots op om langs een gebouw te lopen waaraan ik heb meegewerkt’’, aldus Dicky. Naast zijn passie voor zijn werk en zijn gezin, staat Dicky ook regelmatig langs de lijn als trainer van een voetbalteam in Den Haag (Leidschenveen). ‘Van een team heb je bepaalde verwachtingen en het is fijn als die uitkomen. Maar dat geldt ook in mijn werk. Ik ben blij als een klant heeft gekregen wat hij of zij had verwacht en daar ook tevreden over is’, aldus Dicky.

Sander Ottolini - bouwkundig BIM modelleur (Revit)

Sander is al enige jaren bij ons werkzaam. Hij heeft HBO bouwkunde doorlopen. Zijn interesses liggen vrij breed: ‘Ik ben altijd geïnteresseerd in alle aspecten in de techniek. Zo leer ik mezelf in mijn vrije tijd coderen wat ik weer kan toepassen in de praktijk, ik klus graag en ik hou mij graag op de hoogte van alle nieuwste technologieën en wetenschappen’ Sander vindt het leuk om ruimtes/gebouwen virtueel te vormen, dat uiteindelijk tot een fysiek gebouw leidt. ‘Ik zorg ervoor dat alle gegevens en informatie van alle disciplines (constructeur, installateur, aannemer, leveranciers en wensen en eisen van de opdrachtgever) goed op elkaar aansluiten. Van belang daarbij is het contact met de klant. Als een klant proactief meedenkt met het uitwerken van hun woning, dan voel ik me voldaan als het eindresultaat volledig aan hun verwachtingen voldoet.’ Sander is een echte regelaar en onderhoud diverse contacten met gemeenten en derden over projecten waarvan het bestemmingsplan gewijzigd moet worden. Ook doet hij de directievoering bij een complex verbouwproject van een bestaande villa.

Gabor Groot – bouwkundig BIM modelleur (Revit)

Bouwkundig BIM modelleur Gabor Groot

Gabor is vanuit zijn stageplek en studie MTS Bouwkunde aan het ROC Leiden bij ons in dienst gekomen. Hij is inmiddels ontwikkeld tot een zeer ervaren kracht, die zijn hand niet omdraait voor moeilijke projecten. ‘De diversiteit van de opdrachtgevers, hun wensen/dromen, hun enthousiasme en de wijze waarop ik ze kan helpen om beslissingen te nemen vind ik erg leuk. Geen dag of project is hetzelfde’, aldus Gabor. Met zijn technische kennis over gebouwen kan hij anderen op weg helpen. Hij visualiseert graag de ontwerpen in 3D, zodat opdrachtgevers een beter gevoel en beeld krijgen bij het daadwerkelijke gebouw dat gecreëerd wordt. Zijn perfectionisme en oog voor detail helpen daarbij. Gabor sport graag (voetbal en fitness) en volgt alles over technische gadgets en auto’s. Inmiddels is hij uitgegroeid tot een ervaren bouwmanager en doet hij de directievoering bij een grote villabouw.

Raymond van Iersel – bouwkundig BIM modelleur (Revit)

Raymond is een aantal jaren werkzaam geweest bij BBO Bureau Bouwondersteuning en is inmiddels al weer een paar jaar bij ons architectenbureau aan de slag. Hij heeft HBO Bouwkunde in Utrecht gestudeerd en heeft door zijn ervaring bij BBO veel kennis opgedaan over het bouwen van een huis en alles wat daarbij komt kijken. Naast bouwkundig tekenaar, is hij onze specialist voor het maken van 3D scans van (historische en complexe) panden met onze Faro 3D scanner. In zijn vrije tijd fotografeert hij graag landschappen en architectuur. En ja, een enkele foto op deze website is ook van zijn hand.

Ankie Kamphuis - bureaumanager

Ankie ondersteunt, met haar ervaring in diverse disciplines, het management met financiën, communicatie en wat facilitaire zaken. Zij heeft HEAO Commerciële Economie als achtergrond maar is met name het financieel geweten van het bureau. Ze verzorgt naast de projectadministratie en de boekhouding ook de externe communicatie. Offertes en allerhande correspondentie gaan langs haar bureau. Als gastvrouw is zij mede het gezicht van ons bureau en ontvangt zij diverse relaties. Ze vindt de bouw en in het bijzonder architectuur een boeiende branche omdat er steeds weer nieuwe creatieve ideeën worden ontwikkeld. Dat ziet ze ook terug in reacties van opdrachtgevers. “Het is altijd weer leuk om te zien als opdrachtgevers enthousiast reageren op de eerste schetsontwerpen, want dan weet je dat de architect op het goede pad zit”, aldus Ankie.